Ingen Street Week på Linde Raceway 2024

Ingen Street Week på Linde Raceway 2024

Den förhoppning vi hade att kunna vara med och anordna Street Week under 2024 grusades i och med gårdagens besked då Tekniska nämnden i Lindesbergs Kommun, tillsammans med övriga norrkommuner, inte kunde lämna ett definitivt besked om de kan investera i ny asfalt på Linde Raceway. Detta då en VA-utredning som berör Norra Stafettgatan ej ännu är utredd och kan påverka beslutet. Definitivt besked kommer enligt utsago kunna delges den 29 februari men då Street Weeks organisation inte kan vänta med att få sitt event färdigplanerat, kan vi inte medverka samt är tvungna att ta det säkra före det osäkra och säga nej.

Som förening har vi självklart full förståelse för detta besked från kommunen men som medarrangör av denna omåttligt populära dragracingtävling är detta dock ett enormt avbräck i vår möjlighet att fortsätta vara en av Sveriges arrangörer och drivande föreningar inom svensk Dragracing. Hoppet kvarstår dock att vi kommer kunna genomföra vårt 40-årsjubileum av Linde Open den 17-18 augusti i år.

Läs mer i reportaget från Nerikes Allehanda nedan (betalvägg).

https://www.na.se/2024-02-17/beskedet-ingen-street-week-i-linde-namnden-skjuter-pa-beslut-om-asfaltering

One thought on “Ingen Street Week på Linde Raceway 2024

  1. mike Luff

    En 40 års tradition bör ha en värde för kommunen, det tog hårt arbete att få till linde open i början , hoppas kommunen inse värdet av ideell arbete och gör sitt för att få till en fortsättning, allt annat är en skandal.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *